NEWS

The Latem Gallery is verheugd beeldhouwster Myriam Eykens in haar vaste groep kunstenaars te mogen opnemen.

“Myriam Eykens beeldde wat ze zag af zoals ze ademend in het dagelijkse leven baadde: vanuit de spontane zekerheid dat ze ooit, mits volgehouden oefening, met potlood of in inkt de vorm, en misschien ten dele ook de inhoud, van de waargenomen werkelijkheid zou kunnen weergeven. Eerst toen ze zag hoe driedimensionale beelden hun eigen werkelijkheid konden scheppen, stond ze paf van de monumentaliteit die een sculpturale aanwezigheid – hoe gering van afmetingen soms ook – zo onontkoombaar maakt. Ze wist het na één jaar tekenles meteen: ik wil beeldhouwer worden!” (tekst Frans Boenders)

Ondertussen is Myriam Eykens een gevestigde waarde onder de kunstenaars die een oeuvre heeft opgebouwd dat gekenmerkt is door schoonheid, elegantie en sereniteit.

The Latem Gallery stelt tijdens de zomermaanden naast de vaste kunstenaars een aantal nieuwe talenten aan de bezoeker voor:

Tom Maebe (B -°1968) is autodidact. Hij houdt ervan om metaalafval te verwerken en een nieuw leven te geven. Hierin heeft zich zijn eigen herkenbare signatuur gevormd. Tijdens het wordingsproces laat hij het hete metaal zich een weg zoeken naar zijn uiteindelijke vorm. De magie van de creatie ontstaat uit deze intense wisselwerking tussen Tom en het materiaal.

Ugo Roberto (B – °1967), initieel begonnen met digitale fotografie en geavanceerde beeldbewerking, cursussen gevolgd aan vrije academies om de klassieke schilderstechnieken te ontdekken. Bewust dat pad verlaten, scheppend denken verruimen door technische kennis uit professionele background (IT &engineering) in te zetten. Zijn visie is om klassieke schoonheid en emotionele geladenheid op een moderne manier weer te geven en technologie daarvoor als X-facto in te zetten.