About Gerda De Jonghe_NL

De vrijheid om deze emoties in sculpturen en schilderijen vast te leggen, zijn haar leven..

Haar eerste tentoonstelling was ze 17 jaar.

Gerda houdt van zoeken en experimenteren doch wanneer ze wat nieuws ontdekt houdt ze het reeds voor bekeken en graaft naar nieuwe bronnen. Vandaar een grote verscheidenheid in vormgeving en technieken. Haar thematiek is niet altijd doordacht, de beelden dienen zichzelf aan wanneer je ervoor open staat, zegt ze.

Hoewel de onderwerpen spontaan opborrelen, worden de ideeën verder gekneed en afgedwongen. Vele werken zijn op de natuur gebaseerd, al tonen ze niet altijd een evidente gelijkenis.

Degelijk geschoold in academies en aangevuld door seminaries in binnen en buitenland van professionele keramisten, beeldhouwers en schilders.  

Door haar doorzettingsvermogen en hard werk getuigt deze kunstenares haar bekwaamheid.
De gevoelens en waarnemingen van het ogenblik, kunnen haar boeien en ontroeren.

Andere zijn uit stress en spanning ontstaan, soms in temperamentvolle ruwe structuren en elders in een meer geraffineerde textuur.

Ze stelt zich vragen: wat is goed en wat is slecht? Zij onthult de laatste boom door er een beschuttend huis rond te bouwen en ziet hem als symbool van onze ontwortelde wereld.

Haar werk is puur en universeel. Gerda is luisterbereid en bouwt haar wereld op zoals het door het leven wordt aangeboden, soms geometrisch en vlak, maar morgen speels als de willekeurige atuurgrillen.

Kleef geen label op haar, steek haar niet in een hokje, ze wil zo creatief mogelijk zijn, experimenteren en uitgedaagd worden.

Intussen zijn haar werken over de wereld verspreid. Hong Kong , America, Dubay, Zwitserland, Parijs, Guadeloupe, Amsterdam…