About Christophe Charbonnel_NL

Christophe Charbonnel ° 1967 Frankrijk

Deze jonge franse beeldhouwer heeft reeds een impressionant oeuvre opgebouwd en zijn bronzen worden opgenomen in belangrijke kunstcollecties.

Christophe  Charbonnel werkt niet naar model, maar verkiest te refereren naar 19e-eeuwse handleidingen voor artistieke anatomie waardoor hij bijzonder gepassioneerd is. Hij crëeert zijn werk door het aanbrengen van opeenvolgende lagen op bijna wetenschappelijke wijze. Hij reveleert als het ware het model eerder dan het te beeldhouwen of boetseren. Hij studeerde aan de Ecole Duperré in Parijs en was een briljante leerling van de beeldhouwer Philippe Seené. Reeds meer dan twintig jaar creëert hij zijn fantastische sculpturen die opgenomen worden in de grote kunstcollecties.

« In de bronzen van Christophe Charbonnel  staat de mens centraal. Zijn figuren zijn klassiek van vormentaal en  hedendaags van zegging, verbazingwekkend in het vrij en soepel hanteren van de materie, lichtvoetig en bijna zwevend in hun fragmentarische schoonheid, in hun bewegen of stilstaan dat functie is van een boodschap, in hun krachtige esthetiek. De boodschap ontroert. Het personage is een samengebald verhaal. » hugo brutin (a.i.c.a.)